Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Napredno pretraživanje

32932 Postova 780 Tema- 193 Članova - Najnoviji Član: ante123
u2croatia.netU2IzdanjaIt might get loud
 Str: 1 [2] 3 4 ... 6   Dolje
Ispis
Autor Tema: It might get loud  (Posjeta: 2154 )
xMARIN
Global Moderator
ja sam forumski inventar

Spol: Muški

« Odgovor #15 : 06.12.2009. 18:21:10 »

Ama mislim Marine.. najprije mi u pozadini Until the end of the world... pa onda HQ studio u Dublinu, tamo se vide dokovi.. Cry Cry ..pa onda onaj šonjo od Edgeova tehničara , koji mi nije htio u Zagrebu dobacit Larryevu palicu a sve ostalo je letilo s pozornice šta je moglo...  Angry Ugasih..  Roll Eyes Grin
da vec je postao obicaj da odbijas gledat filmove koje ja stavim Grin Grin Grin

hahahaha... ne moraš se pazit konkurencije u Italiji.. ja ću te umlatit Grin
bar me pusti da prvo koncert pogledam Grin Grin
Evidentirano

Time won’t leave me as I am
But time won’t take the boy out of this man
Angel of Harlem
Global Moderator
ja sam forumski inventar

Spol: Ženski

« Odgovor #16 : 06.12.2009. 18:23:12 »

bar me pusti da prvo koncert pogledam Grin Grin

:razmišlja:

Grin
Evidentirano

Angel of Harlem
Global Moderator
ja sam forumski inventar

« Odgovor #17 : 06.12.2009. 18:35:44 »

Čovika i legende!
Hahahahahahahaha!!!  Grin Grin Grin

<a href="http://www.youtube.com/v/vZ7jdR-uG9c&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/vZ7jdR-uG9c&rel=1</a>
Evidentirano

xMARIN
Global Moderator
ja sam forumski inventar

« Odgovor #18 : 06.12.2009. 18:40:30 »

da, vidio.. i zbog ovakvih stvari me neki ljudi znaju zajebavat da je edge smece gitarist Grin
Evidentirano

Time won’t leave me as I am
But time won’t take the boy out of this man
Angel of Harlem
Global Moderator
ja sam forumski inventar

« Odgovor #19 : 06.12.2009. 18:43:02 »

da, vidio.. i zbog ovakvih stvari me neki ljudi znaju zajebavat da je edge smece gitarist Grin

De mi dovedi te "ljude" na oči!! Angry Roll Eyes Grin
Evidentirano

into the heart
ja sam forumski inventar

« Odgovor #20 : 06.12.2009. 19:48:33 »

marine a kakve gitariste preferiraju oni kojima je edge ''smeće''?? živo me zanima.
Evidentirano
vertigo
visim tu često

« Odgovor #21 : 10.12.2009. 18:00:00 »

To može reć samo čovik koji nema pojma o gitari. Ja je sviram dosta dugo, pa bar znam nešto o njoj. Edge je inovativan, unikatan gitarist i majstor stvaranja pjesama. Budale koji se pale gitariste- virtuoze i koji misle da je sve u brzini pokazuju da su zapravo još djeca koja razmišljaju "Superman je jači od Batmana". Njegove pjesme nije teško odsvirati, ali ih je teško stvoriti. on definitivno ima recept, "žicu" za atmosferu i stvaralačku energiju ne troši na energiju kurčenja sa gitarom. U mom gradu ima par gitarista šta će odsvirat sva Hendrixova sola ili koje god hoćete. to nije mjerilo za velikog gitarista. Keith Richards, koji dan danas nezna odsvirat pošteni solo je veliki gitarist. Zašto? Zato što je on stroj za stvaranje hitova, prepoznatljivih riffova koji će ostat zauvik u ušima slušatelja. On je Riff Master. Svaki poznavatelj el. gitare  ako nevoli Edga onda ga bar jako cijeni. Samo klinci koji drkaju na Bucketheada mogu govorit da je Edge smeće. Ali, ipak na kraju ajmo reć da svak ima pravo iznositi svoje mišljenje.
« Zadnja izmjena: 10.12.2009. 18:01:42 vertigo » Evidentirano

Zato što pametniji popušta glupani vladaju svijetom.
vertigo
visim tu često

« Odgovor #22 : 10.12.2009. 18:07:51 »

Baš sam nestrpljiv. Jedva čekan dokumentarac. Više me "pere"  euforija nego U2 3D ili novi u2 DVD. ovo će bit pravo malo blago. Najviše me zanima razgovor između njih i njihovo poimanje gitare, zvuka, tehnologije, stila...
Evidentirano

into the heart
ja sam forumski inventar

« Odgovor #23 : 10.12.2009. 18:16:42 »

vertigo ko da si moje mišljenje rekao...  Wink
fućkaš ti gitariste tipa vai, satriani i sl. koji deru 100 nota u sekundi, ali meni je to ubrzo dosadilo.
Evidentirano
vertigo
visim tu često

« Odgovor #24 : 10.12.2009. 19:16:10 »

poštujem i Vai-a i Satriani-a i Bucketheada i Slasha i mnoge, ali to je drugačiji stil. Svaki ima nešto svoje. odlični su, ali i meni su, kao i tebi brzo dosadili. Meni također neznači ništa ako netko ima vještinu sviranja pentatoničke skale sa 12- og polja e žice do "slobodene" E žice u 2.5 sekundi. Bitna mi je "zvučna slika". Bitna je pjesma. Gledao sam dokumentarac na Doq-u u kojem i sam Satriani kaže kad je 87' poslušao Joshu- u da je bio šokiran. Naravno, pozitivno. Satriani je objašnjavao da je 70- ih i 8o- ih  gitara evoluirala u tehničkom smislu. Bilo je pregršt gitarista koji su se nadmetali u brzini sviranja i tehničkom djelu sviranja. Gitara na Joshui je pokazala svu ljepotu zvuka, "zvučne slike" i nazovimo ga "jednostavnim" načinom sviranja. To je jednostavno bilo to.  Edge odlično koristi tehnologiju, pedale, delay, echo i pravi je majstor u echu. Strašno je precizan. Stoji u formi i malo ili čak nimalo improvizira. To je teži način sviranja od slobodne imrovizacije. Gitaristi se "kreću" po određenim gitarističkim ljestvicama u kojem se, sa određenim iskustvom sviranja, nemože pogriješit. Tada slušatelj dobiva dojam nekog rasturanja gitare, a zapravo je to lakše od "robotičkog" držanja forme, ritma i točnog trajanja note.
Evidentirano

Worf73
svaki dan sam ovdje

If you walk away, I will follow....

« Odgovor #25 : 10.12.2009. 20:30:23 »

Od moja dva najdraža benda dva gitarska virtuoza plus Jack White u dokumentarcu. Jedva čekam!
Edge mi je No.1 A Page, on je obavezna lektira, koju je i Edge čitao dok je bio mladac. White je lud 100%, ali solaže su mu odlične, a masu stvari od White Stripesa su mi genijalne!!
Evidentirano

Everybody needs to cry or needs to spit
Every sweet tooth needs just a little hit
Every beauty needs to go out with an idiot
Worf73
svaki dan sam ovdje

If you walk away, I will follow....

« Odgovor #26 : 10.12.2009. 20:37:38 »

Edge je perfekcionist i virtuoz jednostavnih melodija. No zvuk koji izlazi iz njegove gitare je sve samo ne jednostavan. Što se soliraja tiče sam je izjavio da su kilometarske solaže nekih (havy metal) gitarista čista onanija iliti izdrkavanje!!!!!
Evidentirano

Everybody needs to cry or needs to spit
Every sweet tooth needs just a little hit
Every beauty needs to go out with an idiot
Angel of Harlem
Global Moderator
ja sam forumski inventar

« Odgovor #27 : 10.12.2009. 21:38:20 »

Edegeove solaže su jedinstvene, svojevrsni pečat benda (osim Bonovih naočala  Grin) i zbog njega i njegove gitare sam se i zakačila na U2. A što drugi misle o njemu, sasvim mi je nebitno.  Tongue
Evidentirano

vertigo
visim tu često

« Odgovor #28 : 10.12.2009. 22:36:45 »

Od moja dva najdraža benda dva gitarska virtuoza plus Jack White u dokumentarcu. Jedva čekam!
Edge mi je No.1 A Page, on je obavezna lektira, koju je i Edge čitao dok je bio mladac. White je lud 100%, ali solaže su mu odlične, a masu stvari od White Stripesa su mi genijalne!!

White je genijalac. O Pageu da ne govorim. Dan danas se nemogu načudit Stairway to Heaven. Nešto nevjerovatno dobro skladano. Ipak, na Edge-a je najviše utjecao Tom Verlaine, ako uopće možemo govorit na neki utjecaj na  njega. Još se tu osjeća utjecaj The Clasha, Joy Divisiona i The Whoa ponajviše. Fascinantno je da on nikad nije kopirao neki đir, kao mnogi drugi, već je te utjecaje koristio kao početnu smjernice za samostalno napredovanje.
Evidentirano

Angel of Harlem
Global Moderator
ja sam forumski inventar

« Odgovor #29 : 10.12.2009. 23:59:36 »

A Rory Gallagher? Njega je isticao kao nekoga tko je bio veliki utjecaj na njega.. u Temple Baru ima na zidu posveta Gallagheru, brončana statua u obliku gitare, a Edge je bio faca na ceremoniji otkrivanja. Smiley
Evidentirano

Str: 1 [2] 3 4 ... 6   Gore
Ispis
Skoči na: